Israeli Business Contact Point | Invest in Iasi
#

Israeli Business Contact Point

As a result of the success registered by Invest in Iasi conference performed in Tel Aviv on June 10th 2014, in Iasi has been set up Israeli Business Contact Point.

Israeli Business Contact Point is a package of services offered by APEC especially for Israeli investors consisting of information services and guidance on setting up a company in Romania, fiscal facilities, EU funding, marketing consultancy services and strategic consulting.

Board: Marius Alexa, Moshe Groper.
Official address: Chisinaului Road, 27, FIBRESIN building, second floor, room no. 9, Iasi
Email address: contact@cunoastere.org

Press release (RO):

  • Primul eveniment “Invest în Iaşi” a avut loc la Tel Aviv în luna iunie cu scopul de a promova în afara ţării oportunităţile existente în mediul de afaceri local.
  • Conferinţa a fost un real succes; prin urmare, la Iaşi va fi înfiinţat centrul Israeli Business Contact Point.

Pe data de 10 iunie a avut loc, la Tel Aviv, forumul “Invest în Iaşi”, cel mai mare proiect de promovare a judeţului ca destinatie de investitii, în cadrul căruia au fost prezentate oportunităţile de investiţii din regiunea de nord-est a României, cu scopul de a atrage investitori israelieni.

În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunităţile şi atuurile pe care le oferă judeţul Iaşi ca mediu de afaceri, acestea provenind în special din sectoare de activitate precum cel al tehnologiei şi comunicaţiilor, cercetării şi dezvoltării şi agriculturii.

Evenimentul a fost un real succes întrucât oamenii de afaceri din Israel s-au dovedit a fi interesaţi de oportunităţile de investiţie prezentate, cu atât mai mult cu cât aceştia au conştientizat posibilităţile măreţe pe care le generează accesarea de fonduri europene. Succesul manifestării este confirmat de asemenea de numărul mare de personalităţi israeliene prezente, provenind atât din mediul privat, cât şi din mediul universitar, din administraţia publică şi din partea Guvernului israelian, fiind astfel dezvoltate relaţiile dintre ţări.

Pentru a asista investitorii israelieni care doresc să investească în regiunea de nord-est a României, s-a înfiinţat, în Iaşi, biroul Israeli Business Contact Point care va fi coprezidat de către Marius Alexa, CEO Arhipelago şi Moshe Groper, om de afaceri israelian.

,,Iaşul prezintă oportunităţi de afaceri extraordinare a căror potenţial a fost descoperit de către oamenii de afaceri israelieni cu ajutorul proiectului “Invest în Iaşi”. În acest sens, centrul Israeli Business Contact Point va reprezenta o punte de legătură între aceştia şi mediul de afaceri din zona de nord este a Romaniei”, a declarat Marius Alexa, CEO Arhipelago.

După succesul înregistrat la Tel Aviv, proiectul “Invest în Iaşi” îşi va continua cursul prin promovarea oportunităţilor existente pe plan local în oraşele Viena, Praga, Bratislava, Londra, Milano şi Roma.

Despre APEC şi Management Consulting Cluster Iasi

APEC

Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC) este o organizaţie care are scopul de a promova conceptele specifice economiei cunoaşterii în rândul tinerilor din România, pentru susţinerea dezvoltării durabile a mediului economic, antreprenorial, social şi cultural din România în contextul integrării în Uniunea Europeană.

Cluster Finantare.ro

Management Consulting Cluster Iasi este o reţea care concentrează companii specializate în consultanţă, consultanţi independenţi, furnizori şi instituţii cheie în domeniile consultanţă de management, marketing, finanţări şi management de proiect din regiunea de nord-est.

 

Marius Alexa
Presedinte APEC
marius.alexa@finantare.ro
tel: 0745 501 941

Find us on Facebook